BOZP

MPSV CHCE ZVÝŠIT BEZPEČNOST A OCHRANU PŘI PRÁCI

• Zveřejněno: 31.10.2018

Ministerstvo práce a sociálních věcí připravilo návrh zákona o bezpečnosti provozu vyhrazených technických zařízení. Hlavním cílem úpravy je zvýšit bezpečnost a ochranu při práci zaměstnanců a osob samostatně výdělečně činných.

V Kutné Hoře se představí téměř šest desítek škol

• Zveřejněno: 24.10.2018

Zástupci téměř 60 středních a škol a učilišť z Kutnohorska, Kolínska a vzdálenějších regionů se sjedou do Kutné Hory, aby se prezentovali na Veletrhu učebních a studijních oborů. Akce proběhne ve středu 24. 10. 2018 mezi 9.00 – 15.00 hodinou.

Kdy je vstupní lékařská prohlídka povinná a kdo uhradí poplatky s ní spojené

• Zveřejněno: 20.10.2018

Vstupní lékařská prohlídka je povinná pro každého, kdo nastupuje do nového pracovního poměru. Absolvovat ji musíte ještě před jeho vznikem. V případě práce na dohodu jste povinni se nechat vyšetřit jen v určitých případech. Ve spolupráci s odborníky ze spotřebitelské organizace dTest přinášíme informace i o tom, jaký lékař vás musí vyšetřit, či kdo prohlídku zaplatí.

Zastřené zprostředkování zaměstnání

• Zveřejněno: 18.10.2018

Zákon o zaměstnanosti, stejně tak jako zákoník práce, klade agenturám práce i uživatelům řadu povinnosti týkajících se zejména zachování rovných podmínek agenturních zaměstnanců.

Kdy je vstupní lékařská prohlídka povinná a kdo uhradí poplatky s ní spojené

• Zveřejněno: 17.10.2018