BOZP

Významné změny v zákoníku práce

• Zveřejněno: 24.07.2020
Dne 26. června 2020 vyšel zákon č. 285/2020 Sb., kterým se mění zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů, a některé další související zákony. Objevila se řada změn i v souvislosti s BOZP.

BOZP dobrovolníků

• Zveřejněno: 22.06.2020
Jak zajistit BOZP dobrovolníkům? V období nedávného nouzového stavu řada dobrovolníků pomáhala například seniorům, téma je stále aktuální. Problematiku upravuje zákon o dobrovolnické službě, kde se uvádí, že pro zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci se použijí přiměřeně pracovněprávní předpisy.

MPSV spustilo kampaň na podporu BOZP. Prevence by měla být pro zaměstnavatele klíčová

• Zveřejněno: 01.06.2020
Ve spolupráci s Výzkumným ústavem bezpečnosti práce (VÚBP) spustilo MPSV kampaň pro zaměstnavatele s názvem CHCETE-LI UŠETŘIT, VSAĎTE NA PREVENCI. Cílem této kampaně je upozornit zaměstnavatele na fakt, že investovat do BOZP se vyplatí. Tato hlavní myšlenka bude propagována prostřednictvím pěti postupně zveřejňovaných ilustračních příběhů popisujících smrtelné nebo závažné pracovní úrazy.