Videoarchiv

VIDEO: Stávková pohotovost učitelů

• Zveřejněno: 04.10.2019
Moderátorka pořadu MÁTE SLOVO Michaela Jílková diskutovala společně se svými hosty o situaci ve školství. Hosté: Robert Plaga – ministr školství, ANO, Jiří Mihola – poslanec KDU-ČSL a VŠ pedagog, Blanka Žánová – ředitelka ZŠ, František Dobšík – předseda školských odborů, a další.

VIDEO: Která práce je levná?

• Zveřejněno: 23.09.2019

Hosty Otázek Václava Moravce šéf největší odborové centrály v zemi Josef Středula a ekonomové Radek Špicar a Miroslav Singer.

VIDEO: Mítink Konec levné práce 2019

• Zveřejněno: 18.09.2019
Videozáznam největší odborové akce v České republice, které se v úterý 17. září 2019 zúčastnilo  1300 odborářů a odborářek aby společně podpořili požadavky při kolektivním vyjednávání na rok 2020.

VIDEO: Polovina lidí nevydělá na důstojný život, nemá na dovolenou ani tramvajenku

• Zveřejněno: 11.06.2019
Polovina lidí má problém plnohodnotně participovat ve společnosti, nemají na školu v přírodě pro dítě, mobilní tarif, roční tramvajenku a nemají ani úspory vyšší než deset tisíc korun, každý větší výdaj představuje problém. Málo se mluví o tom, že Česko je ekonomika postavená na nízkých mzdách, říká Lucie Trlifajová ze Sociologického ústavu AV ČR v pořadu DVTV.

VIDEO: „Mělo by se dávat tolik peněz na obranu?“ ptá se Středula. Velké zdroje vidí i na účtech zdravotních pojišťoven

• Zveřejněno: 11.06.2019
Je diskutabilní otázka, zda dávat na obranu 1,4 procenta hrubého domácího produktu, uvedl v Interview ČT24 předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula. Zmínil to v souvislosti s probíhající přípravou státního rozpočtu na příští rok.

VIDEO: 16 let v čele Svazu průmyslu a dopravy

• Zveřejněno: 15.05.2019
Interview ČT24 s hostem Jaroslavem Hanákem, staronovým prezidentem Svazu průmyslu a dopravy, který včera na valné hromadě obhájil funkci se ziskem 94 procent hlasů.