Podnikání

Živnostenský rejstřík: Tipy pro vyhledávání a jak získat výpis

• Zveřejněno: 30.03.2023
Začínáte podnikat nebo již podnikáte a rádi byste si zjistili nějaké informace o svém podnikání nebo naopak o jiném podnikateli? Jak dlouho třeba podniká a jestli není v likvidaci? Dnes už můžete díky živnostenskému rejstříku tyto informace na pár kliknutí získat celkem snadno. Co všechno živnostenský rejstřík obsahuje? Jak zjistíte identifikační číslo osoby (IČO) a jak si můžete stáhnout výpis z živnostenského rejstříku? e15

Produktivita práce v Česku za 30 let podle komory vzrostla o 84,6 procenta

• Zveřejněno: 13.03.2023
Produktivita práce v Česku se od rozdělení Československa zvýšila o 84,6 procenta. Z výjimkou let 1997, 2008, 2009, 2016 se vždy meziročně zvyšovala, průměrný roční nárůst byl o 2,4 procenta. Vyplývá to z analýzy, kterou ČTK poskytla Hospodářská komora ČR.

Česko se řítí do nastražené pasti, dostihne ho sázka na levnou práci

• Zveřejněno: 10.03.2023
Česká ekonomika je závislá na levné a snadno dostupné pracovní síle. Té bude ale v přicházejících letech dramaticky ubývat a českým podnikům, charakteristickým nízkou přidanou hodnotou, nastane zásadní problém. Seznam Zprávy