EU

Boj proti nezákonným nenávistným projevům online – kodex chování EU zajišťuje rychlou reakci

• Zveřejněno: 04.02.2019

Čtvrté hodnocení kodexu chování EU ukazuje, že tato iniciativa Komise přináší úspěšné výsledky.

Společnosti působící v odvětví informačních technologií v současnosti zanalyzují 89 % označeného obsahu do 24 hodin a odstraní 72 % obsahu, který je vyhodnocen jako nezákonné nenávistné projevy online, ve srovnání s 40 %, resp. 28 % v porovnání s rokem 2016, kdy byl kodex poprvé použit. Společnosti však musí zlepšit svou zpětnou vazbu pro uživatele.

EHSV na první plenárce i o brexitu

• Zveřejněno: 01.02.2019
540. plenární zasedání Evropského hospodářského a sociálního výboru se uskutečnilo ve dnech 23. a 24. ledna 2019. Kromě jednání o dvanácti stanovisek proběhla diskuse ke třem důležitým tématům, a to k brexitu, WTO a programu rumunského předsednictví Rady EU.

Komise vítá dnešní prozatímní dohodu ohledně směrnice o rovnováze mezi pracovním a soukromým životem

• Zveřejněno: 24.01.2019

Evropský parlament a Rada dnes dosáhly prozatímní dohody o návrhu Evropské komise na novou směrnici o rovnováze mezi pracovním a soukromým životem rodičů a pečujících osob. První místopředseda Komise Frans Timmermans a komisařky Marianne Thyssenová a Věra Jourová dohodu uvítali a vydali následující prohlášení:

Evropský byznys představil vizi pro EU 2030

• Zveřejněno: 31.12.2018

Konfederace evropského podnikání BusinessEurope představila svoji vizi pro EU 2030. Ambicí evropského byznysu je mít v roce 2030 Evropskou unii, která je silná a nastavuje světovou agendu, je globálním lídrem v oblasti inovací, digitalizace a udržitelnosti, funguje efektivně a je hospodářsky soudržná a sociálně inkluzivní.

Střípky Junckerova letošního proslovu

• Zveřejněno: 31.12.2018

Předseda Evropské komise J.-C. Juncker přednesl 12. září 2018 svůj poslední projev o stavu Unie členům Evropského parlamentu ve Štrasburku. Mimo jiné zdůraznil, že je třeba podstatně lépe bránit Evropskou unii a její úspěchy.