Veletrh pomůže žákům osmých a devátých tříd v hledání dalšího vzdělávání

  • Zveřejněno: 15.10.2018
  • Autor: (li)

Celkem 40 zástupců středních škol a učilišť a 9 zaměstnavatelů z Vyškovska a okolí se představí ve čtvrtek 18. 10. 2018 na už 22. ročníku tradičního Veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí. Akci, kterou pořádá Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR ve Vyškově ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Vyškov, společností BEVE, spol. s r.o. a SOŠ a SOU Vyškov, se uskuteční v prostorách SOŠ a SOU Vyškov, příspěvkové organizace (Sochorova 552/15) mezi 9.30 – 17.00 hodinou.

Veletrh je určen žákům osmých a devátých tříd, jejich rodičům, výchovným poradcům a všem, kteří zvažují změnu profese nebo hledají práci. Přítomné školy seznámí návštěvníky nejen s tím, co se u nich mohou studenti naučit, ale sdělí jim také řadu dalších informací týkajících se například možností internátního bydlení, typů nebo formy studia. Aby informace byly kompletní, společně se školami se představí návštěvníkům i zaměstnavatelé, jejichž budoucí zaměstnanci navštěvují už zmíněná vzdělávací zařízení.

„Jde o akci, která nabídne návštěvníkům možnost získat nejen podrobné informace o náplních jednotlivých studijních oborů, ale budou moci přímo na místě diskutovat se zaměstnavateli. Takto získané vědomosti pak mohou zúročit v praxi a zvolit školu, po jejímž absolvování budou mít vysoké šance na brzké pracovní uplatnění,“ shrnuje ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR ve Vyškově Pavel Ondrák.

S tím, jak vybrat nejvhodnější obor, poradí příchozím i zástupci Úřadu práce ČR. Zájemcům sdělí mimo jiné také aktuální informace o trhu práce. A všichni, kteří uvažují o změně či doplnění stávajícího vzdělání, se mohou ptát třeba na možnosti rekvalifikace.

V rámci „Živé knihovny povolání“ se představí jedenáct velmi žádaných profesí, např. lakýrník, operátor CNC strojů, konstruktér, seřizovač, fyzioterapeut, technik strojů a zařízení, pracovník v sociálních službách, voják z povolání nebo třeba praktická sestra. Lidé si tak budou moci přímo na místě ověřit, o čem dané povolání vlastně je a co je třeba pro jeho výkon znát a umět.