Burzy práce odhalují o jaké profese je největší zájem

  • Zveřejněno: 22.10.2018
  • Autor: (li)

Pravidelná série burz práce v Karlovarském kraji pokračuje. Ve středu 24. 10. 2018 se uskuteční Burza práce v Ostrově (Klínovecká 1407) a v Chebu (Svobody 207/52), v úterý 30. 10. 2018 v Karlových Varech (Závodní 385/98) a podzimní maraton pak uzavře ve středu 7. 11. 2018 akce v Sokolově (Jednoty 654). Pořadatelem burz je Úřad práce ČR. Všechny proběhnou v jeho prostorách vždy mezi 13.00 – 16.00 hodinou.

Na burzách práce se představí zaměstnavatelé působící v oblasti v lázeňství, zdravotnictví, v sociálních a poštovních službách, maloobchodu, potravinářství, textilní výrobě, ve stavebnictví, v kovovýrobě a v oblasti automobilového průmyslu. Hledat budou především poštovní doručovatele, operátory výroby a montážní dělníky, číšníky/servírky, kuchaře, skladníky, řidiče, stavební dělníky, prodavače, pomocný personál ve zdravotnictví, kontrolory kvality, manipulační a montážní dělníky v automobilovém průmyslu či administrativní pracovníky.

Akce jsou určeny nejen nezaměstnaným, ale také čerstvým absolventům, stávajícím studentům, zkrátka všem, kteří hledají nebo chtějí změnit své stávající zaměstnání. Snahou je maximálně přispět ke sladění nabídky a poptávky na trhu práce.

Krajská pobočka ÚP ČR v Karlových Varech tak reaguje na současnou situaci na pracovním trhu spojenou s velkým nárůstem volných pracovních míst. Proto jsou tyto akce určeny také všem zaměstnavatelům, kteří by rádi prezentovali svá volná pracovní místa a získali tak vhodné zaměstnance,“ shrnuje ředitelka Krajské pobočky ÚP ČR v Karlových Varech Alice Kalousková.

Všichni, kdo hledají práci, dostanou jedinečnou šanci kontaktovat na jednom místě a během jediného dne více zaměstnavatelů, případně si domluvit další jednání s těmi, se kterými najdou společnou řeč. Pro tyto případy doporučuje ÚP ČR zájemcům o práci, aby si s sebou vzali profesní životopis s kontaktními údaji a informacemi o získaném vzdělání a praxi.

Na burzách má vždy své zastoupení také Úřad práce ČR. Jeho specialisté podají zaměstnavatelům i ostatním návštěvníkům informace o projektech, které ÚP ČR nabízí. Dozví se podrobnosti o těch národních - „Podpora odborného vzdělávání II“ (POVEZ II) a „Rozvoj systému podpory zaměstnávání osob se zdravotním postižením na volném trhu práce“ (OZP) a také o projektech regionálních - „Iniciativa podpory zaměstnanosti mládeže pro region NUTS 2 Severozápad v Karlovarském kraji“, „Rodina není překážkou v Karlovarském kraji“, „Využij pracovní příležitost v Karlovarském kraji“ a „Zdravotní postižení není hendikep v Karlovarském kraji“.

Cílem je komplexně informovat zaměstnavatele i uchazeče o zaměstnání o možnostech podpory zaměstnanosti ze strany Úřadu práce ČR,“ uzavírá ředitelka Krajské pobočky ÚP ČR v Karlových Varech Alice Kalousková.

Konkrétní termíny burz práce jsou zveřejněny na portálu MPSV https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/burzy_prace a na portálu www.esfcr.cz.

Burzy práce se konají v rámci projektu Efektivní služby zaměstnanosti (reg. č. CZ.03.1.54/0.0/0.0/15_011/0000056), který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky. Účast na těchto akcích je pro zaměstnavatele, stejně jako vstup pro návštěvníky, zdarma.