Burza práce na Mělníku

  • Zveřejněno: 01.11.2018
  • Autor: (li)

Už po dvanácté budou mít všichni, kteří přemýšlejí o výběru vhodného studijního oboru nebo si chtějí doplnit kvalifikaci či získat vzdělání v nové oblasti, možnost dozvědět se potřebné informace na výstavě s názvem „Vzdělávání 2018“. Akce, na které budou i zástupci Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Mělníku, proběhne ve čtvrtek 1. 11. 2018 v Masarykově kulturním domě v Mělníku (U Sadů 323) mezi 9.00 – 16.00 hodinou.

 

Na výstavě se představí 46 středních i vyšších odborných škol ze středních Čech i okolí. Řada z nich bude prezentovat nejen své studijní obory a obsah studia, ale také kurzy z oblasti dalšího vzdělávání. Zúčastní se také čtyři vystavovatelé z řad zaměstnavatelů.

Zástupci Úřadu práce ČR, konkrétně specialisté Informačního a poradenského střediska, proberou s dětmi a jejich rodiči, jak nejlépe vybrat vhodné povolání a jak se zorientovat ve vzdělávací nabídce škol. Také návštěvníkům představí nabídku služeb Úřadu práce ČR nebo jim předají informace o aktuální nabídce volných míst v regionu.

„Při zodpovědné volbě povolání je třeba posoudit nejen studijní a osobní předpoklady žáka, ale také poznat trh práce a jednotlivá povolání. Obě oblasti je nutné mezi sebou pečlivě porovnávat a hledat jejich vzájemný soulad. Tak, aby mladý člověk našel v co nejkratší době po skončení studia práci,“ uzavírá ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Mělníku Petr Blecha.

Vstup na výstavu je zdarma.