Mezinárodní agrosalón Země živitelka 2019 se uskuteční s podtitulem: Výzvy českého zemědělství!

  • Zveřejněno: 02.07.2019
  • Autor: Miroslav Svoboda

Letošní 46. ročník nejnavštěvovanější zemědělské výstavy v Českých Budějovicích začíná ve čtvrtek 22. srpna 2019. Očekává se návštěvnost téměř 120.000 návštěvníků, neboť se mezinárodního agrosalónu Země živitelka 2019 zúčastní více než 560 vystavovatelů z více než 20 zúčastněných zemí.

Návštěvníci zde najdou nejširší nabídku většiny zemědělských oborů na jednom místě, novinky z oborů zemědělské techniky, myslivosti, včelařství, rybářství, potravinářství nebo chovu hospodářských zvířat, komplexní prezentaci zemědělství od historie po současné trendy a novinky v oblasti výzkumu.

Zemědělští odborníci u nás zdůrazňují, že Země živitelka je největší a nejvýznamnější agrosalón svého typu zaměřující se na zemědělský sektor napříč všemi jeho obory v České republice a na Slovensku. Jednotlivé zemědělské obory jsou prezentovány napříč celým areálem, mají své pavilony a svůj vlastní program. Přičemž zemědělské technice je věnována největší část areálu, jsou to zejména hlavní trasy a také pavilon Z. Na předvadišti probíhá bohatý doprovodný program. Pavilon T1 patří českým výrobcům nabízejícím kvalitní české potraviny, které je možné ochutnat i zakoupit za zvýhodněné ceny. Pravidelně zde vystavují odborné organizace, zemědělské instituce a firmy, které doplňují expozice jednotlivých krajů ČR. Všechny organizace, které jsou v pavilonu T1, poskytují odborné informace veřejnosti včetně informačních materiálů.

Pravidelně probíhá Mezinárodní výstava družstevnictví, která přináší aktuální informace o výrobním a spotřebním družstevnictví, podnikání zemědělských nebo odbytových družstev a prezentace úspěšných družstevních podniků s širokým sortimentem kvalitních výrobků.

Nedílnou součástí Země živitelky je soutěž o nejlepší vystavený exponát Zlatý klas, která probíhá pod odbornou garancí Ministerstva zemědělství ČR. Soutěž Zlatý klas se stala za dobu své existence prestižní záležitostí a výrobci oceněných produktů tuto soutěž považují za významný přínos pro prezentaci a publicitu svých výrobků.

Kromě toho, po celou dobu Země živitelky, tj. až do 27. srpna, probíhají odborné semináře, programy i bohatý doprovodný program. Předprodej vstupenek je přes distribuční síť TICKETSTREAM.