V Liberci proběhla Burza práce

  • Zveřejněno: 24.05.2019
Přímý kontakt se zástupci významných zaměstnavatelů z Libereckého kraje a široká nabídka volných pracovních míst čekaly na návštěvníky Burzy práce, která proběhla v uplynulých dnech v Liberci. Akci organizovala Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Liberec.
 
Burza byla určena především evidovaným uchazečům o zaměstnání z Liberce a Jablonce nad Nisou, ale také všem, kteří uvažují o změně zaměstnání nebo se zajímají o aktuální situaci na pracovním trhu. Zkrátka široké veřejnosti.
V liberecké Home Credit Areně se příchozím představilo celkem 12 společností působících v oblasti výzkumu a vývoje, strojírenství, automotive, osobní dopravy, maloobchodu s potravinami nebo v oblasti administrativní a kancelářské činnosti. Zaměstnavatelé nabízeli širokou škálu volných pracovních pozic - od pokladních a prodavačů, řidičů autobusu, telefonních operátorů až po montážní či výrobní dělníky, konstruktéry nebo obsluhu strojních zařízení.
 
Lidem byli k dispozici i specialisté Úřadu práce ČR. Zájemcům sdělovali podrobné informace o širokém portfoliu služeb, které ÚP ČR klientům nabízí. Poptávka byla především po podrobnostech z oblasti zprostředkování zaměstnání, rekvalifikací či dalšího profesního vzdělávání. Řada příchozích z řad veřejnosti, ale i zaměstnavatelů zamířila ke stánkům, kde se dozvěděli vše podstatné o evropských projektech.
 
„Zaznamenali jsme řadu pozitivních ohlasů nejen ze strany uchazečů, ale také zaměstnavatelů. Ti ocenili především možnost prezentovat se a získat potenciální zaměstnance na volné pozice. Podařilo se nám tak splnit cíl akce – tedy podpořit sladění nabídky a poptávky na trhu práce. V obdobných aktivitách budeme určitě pokračovat i v budoucnu,“ shrnuje ředitel Krajské pobočky ÚP ČR v Liberci Pavel Dymokurský.
 
„Akce tohoto typu, jež ÚP ČR pořádá napříč celou republikou, jsou velmi důležité pro naše klienty, kteří zde mohou nalézt příležitost k pracovnímu uplatnění. A jsou přínosné i pro zaměstnavatele. Díky nim  mohou získat řadu nových a tolik potřebných zaměstnanců,“ uzavírá generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková
 
Burza práce proběhla v rámci projektu Efektivní služby zaměstnanosti (reg. č. projektu CZ.03.1.54/0.0/0.0/15_011/0000056), který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu v rámci Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky. Vstup byl pro všechny účastníky akce zcela zdarma.
 
 
 
  • Zdroj: Úřad práce ČR