Sněm Sdružení hornických odborů

  • Zveřejněno: 16.04.2024
  • Autor: red, ivz

V pátek 12.4.2024 proběhl v Horní Suché XVIII. sněm Sdružení hornických odborů (SHO). Sněmu, který se konal tradičně v Dělnickém domě se zúčastnilo celkem 40 delegátů. Na sněmu byli přítomni také zástupci OS PHGN, předseda svazu Rostislav Palička, svazový právník JUDr. Antonín Těšík a svazoví inspektoři bezpečnosti práce (SIBP) Ivo Kavka a Petr Vavroš. Z dalších hostů byla přítomna JUDr. Marie Piekarzová a Mgr. Pavla Havránková.

Po zahájení sněmu byly předneseny zprávy o stavu financí, stavu bezpečnosti a byly projednány další pracovní záležitosti. Předseda SHO Jiří Waloszek přednesl delegátům zprávu o činnosti SHO za poslední rok. K delegátům promluvil také předseda OS PHGN Rostislav Palička a seznámil je se současným děním ve svazu. Jedním z hlavních bodů jednání sněmu byla volba předsedy SHO na další čtyřleté období. O funkci předsedy se ucházeli dva kandidáti. Jan Pejsar z dolu ČSM a současný předseda SHO Jiří Waloszek.

Po hlasování a sečtení všech hlasů byl vyhlášen výsledek volby. Předsedou Sdružení hornických odborů (SHO) byl na XVIII. sněmu pro další čtyřleté období zvolen Jiří Waloszek.

 

 

  • Zdroj: OS PHGN