Regionální školení v Modré u Uherského Hradiště

  • Zveřejněno: 13.10.2019
  • Autor: Bc. KOUDELKOVÁ Jana
Zatímco se účastníci školení v Rožnově pod Radhoštěm po úterním obědě vydali zpět do domů, my jsme plynule pokračovali v týdenním moravském školení a vydali jsme se na cestu do Modré u Uherského Hradiště. Kdo by nerad trávil čas na D1, ale na Slovácku je přeci jen příjemněji, až by se chtělo říci skoro jako doma. Po dvou dnech školení v Rožnově jsme i my, po příjezdu do hotelu Skanzen, dobíjeli baterky a chystali se na další dva dny prezentací a přednášek. 
 
Ve středu dopoledne se sjeli zástupci základních organizací, které spadají pod Uherské Hradiště, a školení mohlo začít. Obsah školení byl stejný jako v Rožnově. Problematika postavení odborových organizací v právních předpisech, zákoník práce, problematika z oblasti BOZP, uzavírání podnikových smluv atd. I toto školení zahájil regionální manažer, který stručně informoval o organizačních záležitostech v průběhu školení a pak předal slovo předsedovi svazu. Ten i zde prezentoval aktuální dění ve svazu a ČMKOS a také, stejně jako v Rožnově, připomněl 25. výročí od založení svazu a jednotlivé milníky, které na své cestě náš svaz za 25 let své existence prošel. 
I zde jsme o přestávkách střídavě vybíhali na vzduch vstřebávat informace, diskutovat a řešit aktuální dění v základních organizacích. Často se individuální konzultace spojily s právě probíranými tématy školení a do debaty se svými zkušenostmi přispěli i zástupci jiných organizací.
 
Večer jako vždy probíhal v dobré náladě a přátelské atmosféře. Ve čtvrtek po snídani školení opět pokračovalo až do oběda, po kterém jsme se všichni rozjeli zpět domů. 
Ani po tomto školení nemůžeme zapomenout poděkovat za jeho přípravu a organizaci regionálnímu manažerovi. Na takto zorganizovaných školeních, jako byla obě letošní moravská, se nám dobře pracuje i tráví čas při setkání s vámi. I letos vám děkujeme za účast, dotazy, které nás mnohdy inspirují, za plodné debaty a sdílení vašich zkušeností. Rádi za vámi jezdíme a těšíme se na další setkání.