Proběhl XVII. Sněm SHO

  • Zveřejněno: 21.03.2023

V pátek 17.3.2023 se v Dělnickém domě v Horní Suché sešli členové hornických odborů na XVII. Sněmu SHO. Celkem se zúčastnilo 39 delegátů a 12 hostů.

Sněm zahájil místopředseda sdružení Štefan Pintér, který řídil sněm na základě pověření rady SHO. Po schválení programu sněmu byly zvoleny pracovní komise. Následně vystoupil se zprávou o činnosti sdružení předseda Jiří Waloszek, který zhodnotil práci odborů za období od XVI. Sněmu SHO. 

Marian Wawrzacz informoval přítomné za mandátovou komisi, že Sněmu se účastní 99% pozvaných delegátů a Sněm je usnášení schopný. 

Zprávu o bezpečnosti a hygieně práce přednesl svazový inspektor  Petr Vavroš.

Melánie Faranová, předsedkyně revizní komise přednesla zprávu o kontrolní činnosti od posledního sněmu a v návaznosti na tuto zprávu přednesl předseda SHO zprávu o hospodaření a čerpání rozpočtu v roce 2022  a následně přednesl návrh rozpočtu na rok 2023.  

Předseda OS PHGN Rostislav Palička seznámil přítomné se situací na svazu a informoval o dění za poslední rok. Popsal situaci na jednání s vládou  a složitosti těchto jednání. Nastínil další možný postup ze strany odborů. Zmínil se o projektu BOZP, který probíhal v roce 2022. Na jeho slova navázal místopředseda svazu Josef Zelenka, který shrnul situaci v těžbě hnědého uhlí a problémy s tímto spojené.  JUDr. Antonín Těšík informoval o připravovaných změnách v legislativě.

Po schválení usnesení, které přednesl předseda návrhové komise Ing. Martin Káňa, byl XVII. Sněm SHO ukončen.

  • Zdroj: SHO