Představenstvo OSŽ jednalo na Železničním zkušebním okruhu v Cerhenicích

• Zveřejněno: 12.10.2018
  • Autor: Michael Mareš

Představenstvo OSŽ jednalo v úterý 9. 10. 2018 na Železničním zkušebním okruhu v Cerhenicích, výjezdní zasedání v areálu Výzkumného ústavu železničního moderoval Martin Vavrečka, místopředseda OSŽ pro správu majetku.

Představenstvo OSŽ v úvodu jednání (v předřazeném bodu) vyslechlo informaci smluvní advokátky OSŽ JUDr. Jarmily Pospíšilové k vývoji a aktuálnímu stavu poskytnuté právní pomoci u členky OSŽ, průvodčí Jany Stejskalové (kauza tragické události z července 2016 - vypadnutí dítěte z vlaku).

V rámci kontroly plnění úkolů například místopředseda OSŽ Radek Nekola představil nově vznikající manuál pro ZO OSŽ (pracovní skupina pracuje na tvorbě metodické příručky pro ZO OSŽ), poté provozní ředitel VUZ Miloš Klofanda prezentoval činnosti Zkušebního centra VUZ Velim (včetně krátké exkurze) a Výzkumného ústavu železničního: „Kapacita zkušebního okruhu je téměř vyprodaná, nemáme v Evropě konkurenci,“ uvedl mimo jiné.

Informace ze zásadních jednání odstartoval tajemník Podnikového výboru OSŽ při ČD, a. s., Antonín Leitgeb stručnou informací o personálních změnách na Českých drahách. „Ostatně mimořádné jednání dozorčí rady (DR) nebylo o ničem jiném, než o personáliích. Řádnou DR máme 17. října a počítáme s tím, že koncem října nám zaměstnavatel předloží návrh kolektivní smlouvy na rok 2019.“

• Zdroj: Odborové sdružení železničářů