Odbory podepsaly s Renaultem dohodu o kvalitě pracovního života

  • Zveřejněno: 14.07.2019
  • Autor: (jom)

Globální dohodu mezi Skupinou Renault a IndustriALL Global Union, která se zaměřuje především na kvalitu pracovního života, podepsali zástupci automobilky a odborů v úterý 9. července v Paříži. Dohoda bude mít vliv na zaměstnance ve všech zemích, v nichž tato automobilka působí. Bere v úvahu technologický a ekonomický vývoj, a především jeho dopady na sociální oblast.

„Nové pohonné systémy a digitalizace masivně mění pracovní prostředí, musíme se na tuto změnu připravit i z hlediska sociálního. Tato dohoda umožňuje našim svazům po celém světě, aby se s těmito změnami vypořádaly cestou vyjednávání,“ řekl k podpisu dokumentu generální tajemník IndustriALL Global Union Valter Sanchez. Globální dohoda s názvem "Budování světa práce společně v rámci skupiny Renault Group“ má být východiskem pro kvalitativně nový sociální dialog. Zaměřuje se na četné aspekty života, zejména ty, které zaměstnancům umožní slučovat pracovní výkon a životní pohodu. Zahrnuje například dialog k dalšímu vývoji ve světě práce, systémy řízení na bázi spolupráce, rovnováhu mezi životem pracovním a soukromým, stejně tak jako přizpůsobení pracovního prostředí potřebám zaměstnanců.

„Jsem hrdý, že Renault podepisuje takto inovativní dohodu zaručující, že naše týmy po celém světě budou pracovat v bezpečnějším, atraktivnějším prostředí, jež respektuje vyváženost mezi profesním a osobním životem,“ uvedl výkonný ředitel Renaultu Thierry Bolloré. V Paříži podepsaná úmlova vytváří rámec pro sociální dialog mezi zástupci odborů na nejvyšších i místních úrovních Renault Group. Poskytuje příležitost k prosazení lokálních iniciativ a hledání pragmatických a relevantních řešení pro zlepšení pracovního života zaměstnanců.

 

 

  • Zdroj: OS KOVO