Mladí kováci uspořádali soutěž ve střelbě o pohár Tachovska

• Zveřejněno: 18.09.2021
  • Autor: (ik)

V sobotu 4. září, za krásného slunečného počasí, uspořádalo Regionální pracoviště OS KOVO Plzeň spolu se zástupcem Komise mladých OS KOVO Peterem Hužvárem sportovní akci: Soutěž ve střelbě tříčlenných družstev ze ZO OS KOVO Plzeňského a Karlovarského regionu o Pohár Tachovska. Na zajištění sobotního setkání se významně podílelo rovněž pět ZO OS KOVO z regionu Tachovska - ZO OS KOVO Rotarex Tachov, ZO OS KOVO Eissmann Vysočany, ZO OS KOVO Panasonic Planá, ZO OS KOVO Mitras Chodová Planá a ZO OS KOVO Grammer Tachov.

Den se krásně vydařil. Akce se zúčastnilo 54 mladých členů OS KOVO a více jak 60 členů (věkově nad 35 let) z výše jmenovaných základních organizací. Soutěž podpořil svou účastí také místopředseda OS KOVO Tomáš Valášek, který je zároveň garantem práce s mladými členy. Soutěže se zúčastnilo celkem 21 družstev (bohužel přihlášeno bylo 33, ale nedostavili se všichni). Vítězné místo si vystřílelo družstvo ze ZO OS KOVO Mitras Chodová Planá. Na druhém místě skončilo družstvo ZO OS KOVO Grammer Tachov a na třetím družstvo ZO OS KOVO Rotarex Tachov. Soutěže se zúčastnili také zástupci ZO OS KOVO Evobus Holýšov a DIOSS Nýřany.

Nebylo důležité kdo vyhrál, vítězem se stali všichni zúčastnění. Ti, kteří si našli čas se potkat, zasoutěžit si a společně strávit příjemné chvíle v době, která není jednoduchá a přináší různá omezení. Například při prezentaci bylo nutné předložit doklad o očkování nebo o prodělané nemoci Covid -19, popřípadě provést si antigenní test. Ale i přes tyto skutečnosti se celá akce povedla a po skončení soutěže a jejím vyhodnocení pokračovala možnost volné střelby, kdy zájemci po zakoupení munice mohli vyzkoušet i jiné zbraně, než se kterými soutěžili. Soutěžní den byl zakončen odpolední akcí pro děti - Rozloučení s prázdninami - kterou zabezpečily spolupořádající ZO OS KOVO Tachovska: Rotarex, Eissmann, Mitras, Panasonic Planá a Grammer.

Vydařené sobotní setkání potvrdilo, že ochota dát se dohromady a věnovat svůj čas práci pro druhé přináší dobré výsledky. Příjemně prožitý den, který se mladým kovákům a jejich starším kolegům z OS KOVO podařilo uspořádat, je toho důkazem. I to je část naší práce - práce členů OS KOVO ve volném čase pro druhé.

• Zdroj: OS KOVO