Aktuálně

• Zveřejněno: 20.08.2019
Dnes 20.8.2019 se uskutečnilo jednání s vedením obchodního řetězce Billa k navýšení mezd zaměstnanců této obchodní společnosti. Odborové organizace působící v tomto obchodním řetězci předložily vedení společnosti Billa návrh na navýšení mezd s cílem zlepšit mzdové podmínky zaměstnanců a dostat úroveň mezd vyplácených v této obchodní společnosti na  podstatně vyšší úroveň, aby společnost Billa byla větší konkurencí pro další obchodní řetězce působící v České republice.

Kremlík: Situace Radka Dvořáka v současné době není lehká, nicméně tu situaci zvládá k mé spokojenosti

• Zveřejněno: 20.08.2019
Rovných sto dní je ministr dopravy Vladimír Kremlík ve funkci, na tiskové konferenci 16.8.2019 bilancoval své působení v úřadu a mimo jiné se věnoval i železnici. Prioritou je pro něj bezpečnost na železnici, následky nehod na železničních přejezdech jsou totiž dost často fatální – i proto ministr apeloval na generálního ředitele SŽDC Bc. Jiřího Svobodu, aby SŽDC výrazně pokročila se zabezpečením železničních přejezdů závorami.
Více informací naleznete na:

MEZINÁRODNÍ AGROSALON ZEMĚ ŽIVITELKA 2019

• Zveřejněno: 20.08.2019

Nejširší nabídku většiny zemědělských oborů na jednom místě, novinky z oborů zemědělské techniky, myslivosti, včelařství, rybářství, potravinářství nebo chovu hospodářských zvířat, komplexní prezentaci zemědělství od historie po současné trendy a novinky v oblasti výzkumu, a mnoho dalšího nabízí mezinárodní agrosalon ZEMĚ ŽIVITELKA, který se koná ve dnech 22. až 27. srpna 2019 v Českých Budějovicích.

První úspěch při vyjednávání o rozpočtu Ministerstva vnitra. Vyjednalo téměř půl miliardy korun navíc pro hasiče

• Zveřejněno: 20.08.2019
Ministerstvo vnitra, resp. Hasičský záchranný sbor ČR dostane do rozpočtu na příští rok o téměř půl miliardy Kč navíc. Hasiči tak získají více peněz na tolik potřebnou obnovu výškové techniky nebo na opravy chátrajících hasičských stanic. Je to první významný úspěch ministerstva (MV) při vyjednávání o rozpočtu na příští rok.