Aktuálně

Češi na plný úvazek pracují kratší dobu než Němci

• Zveřejněno: 20.09.2018

Zaměstnanci v Česku nemají extrémně dlouhou pracovní dobu, jak se snaží tvrdit zástupci odborů. Rozdíl mezi průměrnou odpracovanou dobou v Německu a Česku způsobuje různá struktura pracovních úvazků. Uvádí v tiskové zprávě Svaz průmyslu a dopravy ČR.

Kdyby ekonomiku drtila krize, koho by se personalisté zbavovali nejdříve?

• Zveřejněno: 20.09.2018

Velká část firem v době krize používá jednoduchou metodu, a to LIFO, tedy last in – first out, neboli jako první propouštějí ty, kteří jsou v podniku nejkratší dobu. Další přicházejí na řadu brigádníci a pracovníci, kteří mají smlouvu na dobu určitou, agenturní zaměstnanci a ti, kteří pracují na částečné úvazky.

Bát se tolik o místo naopak nemusí ti, kteří mají nadprůměrné výsledky a angažují se nad rámec své pracovní náplně ve prospěch firmy, shodují se zástupci personálních agentur i personalisté firem oslovení webem ČT24.cz.

Zemědělci budou kvůli suchu snižovat počty chovaných zvířat

• Zveřejněno: 19.09.2018

Zemědělci v České republice budou zřejmě kvůli nedostatku krmiva snižovat stavy chovaných zvířat, ukázal průzkum Zemědělského svazu ČR (ZSČR). Nedostatek sena, senáže, ale i slámy a siláže je výsledkem letošního sucha. Největší nedostatek sena je podle průzkumu svazu ve středních Čechách, zemědělci tam vyprodukovali jen polovinu toho, co předpokládali.

Vladimír Pícha ze Zemědělského svazu včera na konferenci této organizace ve Větrném Jeníkově na Jihlavsku odhadl, že zemědělci budou muset stáda zmenšit o desítky tisíc kusů. ČTK

Dostanu o 5 Kč na hodinu navíc? Beru. Firmy tápou nad odchody zaměstnanců

• Zveřejněno: 19.09.2018

Potravinářské řetězce, sklady nebo pošta mají jedno společné: až třetina zaměstnanců tam nevydrží déle než rok. Nemají kde brát, a pokud už nové lidi seženou, tak s větším rizikem, že brzy odejdou. iDNES.cz