Dlouhodobá ztráta zdravotní způsobilosti k výkonu práce

  • Zveřejněno: 05.04.2016
  • Autor: JUDr. Jitka Kocianová

Jsem na mateřské dovolené. Před nástupem na mateřskou dovolenou jsem měla dlouhodobou nemocenskou, a tak když se po 3 letech budu chtít vrátit, půjdu před posudkovou komisi, která rozhodne, zda jsem schopna vykonávat práci. Což nejsem (výhřez ploténky). Choroba z povolání to dle právního předpisu není, takže se prý se mnou budou muset rozloučit. Já jsem si výplatu rodičovského příspěvku rozložila na 4 roky, a pokud chci s dítětem být doma, musím jít na neplacené volno, které mi pravděpodobně můj zaměstnavatel neschválí, protože se mě chce zbavit. Už mně bylo naznačeno, že neplacené volno nebude schváleno, že v úvahu přichází buďto dohoda, nebo výpověď z pracovního poměru. Dohodu nechci podepsat a u výpovědi bych musela po dobu výpovědní doby pracovat, ale to mně nedovolí lékař. Jaké další varianty můžu navrhnout? Schválně jsem chtěla být doma 4 roky, ať nemusím chodit na úřad práce, protože jen tak práci neseženu. Mít další rok na léčbu a třeba další dítě? Také bych mohla zkusit vysokou, protože jsem vyučená sociální pracovnice. Bez vysoké školy se nikam nedostanu, protože dle lékařů nemohu vykonávat fyzicky náročnou práci. Můžu u nás v domově pro seniory požadovat jinou pozici?

To, že pobíráte rodičovský příspěvek do 4 let věku dítěte, nemá vliv na trvání či netrvání Vašeho pracovního poměru. Rodičovský příspěvek budete pobírat dál, i když bude Váš pracovní poměr ve 3 letech Vašeho dítěte ukončen. Do 3 let věku dítěte jste ze zákona chráněna před výpovědí. Budete s dítětem doma a stát za Vás bude platit zdravotní pojištění, jen musíte své zdravotní pojišťovně oznámit, že pobíráte rodičovský příspěvek do 4 let věku dítěte. U úřadu práce se nemusíte evidovat.K ukončení pracovního poměru:
Jelikož pro výkon dosavadní práce zřejmě nesplňujete zdravotní předpoklady, tj. že jste dle posudku pracovnělékařských služeb nebo posudkového lékaře pozbyla dlouhodobě (tj. déle než 1 rok) zdravotní způsobilost k vykonávané práci, musíte se s tímto posudkem písemně obrátit na zaměstnavatele s žádostí o převedení na jinou, pro Vás z hlediska zdravotního, vhodnou práci. Pokud zaměstnavatel takovouto práci pro Vás nemá, nezbude mu nic jiného, než že Vám dá výpověď dle § 52 písm. e) zákoníku práce. Po dobu výpovědní doby byste sice měla pracovat, ale lékař Vám to z důvodu Vašeho zdravotního stavu nedovolí, budete tedy doma. Na to, zda Vám za dobu výpovědní doby v tomto Vašem případě náleží náhrada platu ve výši Vašeho průměrného výdělku, existují dva právní názory. Zaměstnavatelé obvykle v tomto případě náhradu nevyplácí. Odbory se však přiklání k názoru opačnému, tj. že Vám náhrada mzdy po dobu výpovědní doby za překážku v práci na straně zaměstnavatele přísluší. Další možností je ukončení pracovního poměru dohodou. Odstupné Vám nenáleží, ledaže byste měli u zaměstnavatele kolektivní smlouvu, která odstupné přiznává i v případě ztráty zdravotní způsobilosti.

Zda má zaměstnavatel možnost zaměstnat Vás jinou prací a jaké kvalifikační předpoklady požaduje, k tomu se může vyjádřit jedině on.

  • Zdroj: osunios