Týden vzdělávání dospělých

  • Zveřejněno: 12.11.2018

Už potřinácté proběhne v Královehradeckém kraji Týden vzdělávání dospělých (TVD), z toho už podeváté pod taktovkou Úřadu práce ČR. Týden vzdělávání dospělých mohou zájemci navštívit od 12. 11. do 16. 11. 2018 v Hradci Králové, Rychnově nad Kněžnou, Náchodě, Jičíně a Trutnově. Pro návštěvníky je připravena bohatá směsice přednášek, seminářů, workshopů a ukázkových hodin zaměřených jak na profesní vzdělávání, tak i na volnočasové aktivity.

Akce, kterou organizuje Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Hradci Králové ve spolupráci s tamním krajským úřadem a Asociací vzdělávání dospělých, je určena nejen uchazečům o zaměstnání, ale i všem ostatním, kteří si chtějí rozšířit své vědomosti a naučit se něco nového. A nejen to. Aktivity se kromě vzdělávání zaměřují také na tvořivost, zajímavé prožitky, sdílení zkušeností a praktické ukázky. I to jsou způsoby, jak může člověk vzdělávat a poznávat sám sebe. Chybět nebudou ani přednášky související s činností ÚP ČR. Zájemci se například dozví, jak funguje systém rekvalifikací nebo jaké jsou zákonné podmínky pro získání příspěvků v rámci aktivní politiky zaměstnanosti. Dále se mohou zúčastnit ukázkových hodin různých kurzů, jež v rámci TVD nabízí řada vzdělávacích zařízení.

„I na základě zkušeností z minulých let věříme, že o tyto aktivity bude zájem. Lidé si už uvědomují, že se znalostmi a dovednostmi, které měli v době, kdy na pracovní trh teprve vstupovali, rozhodně nevystačí po celý život, a to platí i v době rekordně nízké nezaměstnanosti“ říká ředitel Krajské pobočky ÚP ČR v Hradci Králové Martin Horák a dodává: „Touto akcí chceme oslovit co nejširší veřejnost, vzbudit a podpořit její zájem o další vzdělávání a současně lidem ukázat, co všechno se v oblasti dalšího vzdělávání nabízí. Takto získané vědomosti pak mohou zužitkovat mimo jiné při hledání práce.“

Místa konání jednotlivých akcí:

Jičín, Žižkovo náměstí 18

Rychnov nad Kněžnou, Štemberkova 1433

Náchod, Kladská 1092

Trutnov, Horská 5

Hradec Králové, Wonkova 1142

Program a bližší informace k jednotlivým akcím jsou k dispozici na www.kr-kralovehradecky.cz, www.tydnyvzdelavani.cz a webových stránkách ÚP ČR http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/hkk/informace_z_useku_up/tyden_vzdelavani_dospel ych.

  • Zdroj: Úřad práce ČR