Videoarchiv

VIDEO: Německo vyhání odpočívající řidiče z kabiny kamionů. Podle dopravců ale není dost motelů

• Zveřejněno: 19.06.2017

Reportáž ČT24. Českým dopravcům se nelíbí změny v silniční dopravě, které chystá Evropská unie. Vadí jim například nová pravidla kolem minimální mzdy řidičů kamionů. Situaci jim teď navíc komplikuje i nový zákon v Německu, který zakazuje, aby šoféři trávili takzvaný týdenní odpočinek v kabině auta. Dopravci ale upozorňují, že není dost motelů, kde by mohli zaparkovat.

VIDEO: České oceláře čeká přeskupování sil a schopností, aby odolali zahraniční konkurenci

• Zveřejněno: 08.06.2017

Reportáž ČT24 . Na evropském trhu s ocelí se stále více prosazují firmy z Asie. Dokážou vyrábět za nižší ceny, i třeba díky nižším nárokům na ekologii, než jsou v Evropě. V Česku toto odvětví zaměstnává přes 15 tisíc lidí, podniky hledají cesty, jak v náročném prostředí obstát.

Mzdy učitelů

• Zveřejněno: 02.06.2017

Odchod Kateřiny Valachové z postu ministryně byl tématem středeční Devadesátky ČT24. Na dotazy diváků odpovídal šéf školských odborů František Dobšík.

Senát vrací kariérní řád učitelů do Poslanecké sněmovny

• Zveřejněno: 01.06.2017

ReportážČT24. Horní komora vrátila kariérní řád učitelů do Poslanecké sněmovny, pedagogům chce zvýšit příplatky za třídnictví i za výkon některých specializovaných činností. Normu se v horní komoře neúspěšně snažila prosadit Kateřina Valachová, která sice končí ve funkci, ale podle aktuálních slov by se ráda zasadila za její přijetí.

VIDEO: Tisková konference po jednání tripartity

• Zveřejněno: 30.05.2017

Tisková konference po čtvrtém letošním zasedání zástupců vlády, odborů a zaměstnavatelů 29. května 2017. Rada hospodářské a sociální dohody ČR sešla na jednání se zástupci krajských tripartit. Za vlády Bohuslava Sobotky to bylo už čtvrté společné jednání s krajskými tripartitami.