Odboráři podali trestní oznámení na neznámého pachatele z holdingu Jana Světlíka

• Zveřejněno: 14.02.2018

V úterý 13. 2. 2018 podal předseda základní organizace OS KOVO Ocelové konstrukce Lubomír Mišun trestní oznámení na neznámého pachatele – zaměstnance podniku Vítkovice Mechanika, a.s., který je jednou z dceřiných společností holdingu Vítkovice, a.s. ve vlastnictví podnikatele Jana Světlíka.

Tato dceřiná společnost srazila z mezd zaměstnanců, členů OS KOVO, odborové členské příspěvky, ty si ovšem ponechala, protože nebyly převedeny na účet odborové organizace. Firma zadržuje členské příspěvky stržené z mezd odborářů od září minulého roku až dosud. Zatím neznámí zaměstnanci v této společnosti se tedy rozhodli nečinit v souladu s legislativou a podnikovou kolektivní smlouvou. Ve Vítkovice Mechanika je registrováno několik set členů ze šesti základních odborových organizací a dluh za neodvedené členské příspěvky a také za splátky za takzvané odborové půjčky činil k 1. únoru 2018 už více jak 150 000 korun a každý měsíc dále narůstá.