Ministryně vystoupila na VII. sjezdu OS KOVO

• Zveřejněno: 19.06.2017

V pátek pokračoval druhým dnem VII. sjezd OS KOVO. Jednání bylo zahájeno vystoupením ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové. Ta hned v úvodu svého vystoupení uvedla, že má nejenom jako členka sociální demokracie, ale i osobně velmi kladný vztah k odborům a že si váží jejich práce.

Dále pak hovořila o problémech, které odboráře stále trápí a o jejichž řešení ve své funkci usilovala, nebo stále ještě usiluje. Bylo to např. o problematice předčasného odchodu do důchodu u některých kategorií zaměstnanců, o obstrukcích pravice při projednávání novely zákoníku práce či o novele zákona o zaměstnanosti, která má mj. umožnit účinněji zasáhnout proti nekalým praktikám některých pracovních agentur. V závěru svého vystoupení pak Marksová odborářům z OS KOVO popřála, aby se jim dařilo získávat i ty zaměstnance, kteří sice mají problémy v práci, ale stále stojí z různých důvodů mimo.  Přitom jak zdůraznila Marksová, jen silné odbory mohou problémy zaměstnanců skutečně řešit.

• Zdroj: OS KOVO