ÚP ČR představí své služby v Kladně

  • Zveřejněno: 29.05.2016
  • Autor: tz

Více než dvě desítky vystavovatelů z řad zaměstnavatelů a středních škol, široká nabídka volných pracovních míst a prezentace studijních oborů. To vše bude připraveno pro návštěvníky 2. ročníku Burzy práce v Kladně (Hotel Kladno, Náměstí Sítná 3113), kterou spolupořádají Úřad práce ČR, Krajská hospodářská komora Střední Čechy, Okresní hospodářská komora Kladno a Středočeský kraj v úterý 31. 5. 2016 mezi 10.00 - 16.00 hodinou.

Do Kladna se sjedou zaměstnavatelé z celého okresu a širokého okolí. Poptávka bude zejména po technických profesích v dopravě a ve strojírenství Firmy budou hledat například řidiče nákladních aut a autobusů, opraváře automobilů, operátory, skladníky, elektrikáře, brusiče, soustružníky, truhláře, konstruktéry, IT specialisty, prodavače, pokladní, recepční, obchodní zástupce, asistenty nebo pedagogy. V nabídce se objeví také volná místa v rámci letních brigád.

Mezi vystavovateli budou i zástupci středních škol z regionu, aby představili žákům ZŠ a jejich rodičům své studijní obory. Na své si tak přijdou všichni, kteří právě stojí před rozhodnutím, jaké odvětví zvolit. V tomto ohledu jim pomohou specialisté Úřadu práce ČR. Poradí zájemcům s výběrem vhodného povolání a představí jim nástroje a opatření aktivní politiky zaměstnanosti, například rekvalifikace.

„Budou připraveni být nejen žákům oporou při výběru vhodného oboru. Pomohou návštěvníkům zorientovat se ve vzdělávací nabídce škol nebo jim poskytnou informace o možnosti uplatnění absolventů na trhu práce,“ vysvětluje ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Kladně Jiří David.

Účastníci tak získají mimo jiné přehled i o tom, co v dnešní době zaměstnavatelé v tomto regionu potřebují a o jaké profese mají především zájem. Navíc budou moci přímo na místě, bez zbytečného stresu, absolvovat s personalisty zúčastněných firem pracovní pohovor.

„Pro tyto případy doporučujeme všem, kteří mají opravdu vážný zájem najít práci, aby si s sebou vzali občanský průkaz a také životopis, eventuálně další doklady o dosaženém vzdělání či předchozí praxi,“ upozorňuje Jiří David.

Burza je určená nejen nezaměstnaným, ale také čerstvým absolventům, stávajícím studentům, žákům ZŠ a jejich rodičům, zkrátka široké veřejnosti. Vstup pro návštěvníky je zdarma.

 

 

 

 

  • Zdroj: Úřad práce ČR