Burza práce a vzdělání v Olomouci

  • Zveřejněno: 16.10.2017

Jedinečnou šanci seznámit se na jednom místě a během jediného dne s nejvýznamnějšími zaměstnavateli v Olomouckém kraji dostanou lidé v úterý 17. října 2017 v Olomouci. V tento den proběhne od 9 do 17 hodin v areálu Výstaviště Flora (v největším pavilonu A) Burza práce a vzdělání. Vstup na akci i veškeré poradenství budou zdarma. Na její organizaci se spolupodílí Úřad práce ČR, Svaz průmyslu a dopravy ČR a Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje.

V Olomouci představí své vzdělávací programy na tři desítky vybraných středních a vysokých škol, o jejichž absolventy mají zaměstnavatelé v současné době velký zájem. Burza je tak určena nejen těm, kteří právě hledají nové zaměstnání, ale také všem, kteří se nějakým způsobem podílejí, především v případě teenagerů, na volbě povolání - ať už jsou to jejich rodiče nebo výchovní poradci ze základních škol. Organizátoři samozřejmě pamatovali i na budoucí středoškoláky a studenty středních a vysokých škol, kteří o svém studijním zaměření nebo budoucím zaměstnání teprve začínají uvažovat. Všichni zájemci dostanou unikátní příležitost získat informace na jednom místě, případně navázat kontakt s budoucím zaměstnavatelem.

„Na burze se bude prezentovat více než padesát perspektivních zaměstnavatelů z Olomouckého kraje, kteří už teď mohou nabídnout stovky volných pracovních míst ve strojírenství, elektrotechnice, optice, potravinářství, textilnictví, stavebnictví, v dopravě a spojích, chemickém průmyslu, obchodu a lázeňství. Chybět nebudou ani personalisté z armády a policejních složek,“ přibližuje ředitel Krajské pobočky Úřadu práce ČR v Olomouci Jiří Šabata.

Specialisté ÚP ČR nabídnou široké spektrum poradenských služeb všem, kteří se zajímají o své budoucí pracovní uplatnění – ať už se jedná o výběr školy, studijního oboru, rekvalifikace nebo hledání volných pracovních míst v ČR i Evropské unii.

„Zájemcům o práci doporučujeme vzít s sebou několik výtisků profesního životopisu s kontaktními údaji a informacemi o získaném vzdělání a praxi,“ doplňuje Richard Koubek ze Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Pro příchozí bude připraven bohatý doprovodný program. „Návštěvníky určitě zaujmou zajímavé exponáty některých vystavovatelů (vč. vojenské techniky a kamionu), případně si mohou vyzkoušet svůj postřeh na laserové střelnici. Žáci a studenti se mou těšit i na soutěž o atraktivní ceny,“ přibližuje Anežka Kramářová, pověřená vedením Krajské hospodářské komory Olomouckého kraje.

Součástí burzy budou také neveřejné semináře pro zaměstnavatele, školy a výchovné poradce. Záštitu nad akcí převzali hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk a primátor Statutárního města Olomouce Antonín Staněk.

 

 

 

 

  • Zdroj: Úřad práce ČR