Zaměstnavatelé nabídnou v Ivančicích zajímavá pracovní místa

  • Zveřejněno: 30.10.2018
  • Autor: (li)

Celkem 13 zaměstnavatelů z Ivančic, Rosic a Moravského Krumlova nabídne zájemcům volná pracovní místa na už 6. ročníku Burzy práce. Akci pořádají Kontaktní pracoviště ÚP ČR Brno – venkov a Ivančice. Proběhne ve středu 31. 10. 2018 mezi 9.00 – 12.00 hodinou v prostorách Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Ivančicích (Široká 16).

Zaměstnavatelé budou hledat například operátory výroby, skladníky či prodavačky. Volná pracovní místa budou nabízet také zástupci Policie ČR nebo Armády ČR.

„Hlavním cílem akce je nabídnout firmám a uchazečům o zaměstnání možnost osobního kontaktu pod jednou střechou. Burza práce je určena jak těm, kteří hledají práci, tak i zaměstnavatelům, kteří se potýkají s nedostatkem pracovní síly,“ shrnuje ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR pro Brno – venkov Igor Poledňák.

Burzy práce jsou součástí služeb, které Úřad práce ČR zaměstnavatelům nabízí. Cílem je pomoci jim s obsazováním volných pracovních míst a snaha o sladění nabídky a poptávky na trhu práce. Bonusem pro zaměstnavatele je pak možnost přímého osobního kontaktu se zájemci o zaměstnání,“ doplňuje ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Ivančicích Jaroslav Šrom.

Pozvánku na Burzu práce obdrželi evidovaní uchazeči i zájemci o zaměstnání napříč Jihomoravským krajem. Akce je ale určena nejen jim. Přijít mohou i všichni ostatní, kteří hledají novou práci nebo třeba uvažují o změně zaměstnání.

Návštěvníci burzy získají mimo jiné přehled o tom, co v dnešní době zaměstnavatelé v regionu potřebují a o jaké profese mají především zájem. Navíc budou moci přímo na místě získat bezprostřední a podrobné informace přímo od zaměstnavatelů. Pro tento účel by si měli s sebou vzít občanský průkaz a také životopis, eventuálně další doklady o dosaženém vzdělání či předchozí praxi.

Nedílnou součástí akce bude i poradenství, které návštěvníkům poskytnou zástupci Úřadu práce ČR. Zájemci se mimo jiné dozví, jak správně napsat životopis či motivační dopis, jaké šance mají na trhu práce v rámci jejich současné kvalifikace a praxe, nebo jak jim může ÚP ČR pomoci prostřednictvím nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti a poradenských služeb. A obracet se na ně mohou s dotazy samozřejmě i zaměstnavatelé.

Burza proběhne pod záštitou projektu Efektivní služby zaměstnanosti (EFES). Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím OP Zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Účast i vstup jsou zdarma.