Zasedala Rada OS KOVO

  • Zveřejněno: 17.10.2017

V Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové poprvé po VII. sjezdu zasedala 11. – 12. října 2017 Rada OS KOVO. Předseda OS KOVO Jaroslav Souček přednesl aktuální informace z odborových aktivit. Zaměřil se mj. na prognózy inflace na následující rok.

Zmínil rozdíl mezi prognózou Ministerstva financí, které předpokládá inflaci pro rok 2018 1,6 % a předpověď ČMKOS, která předpovídá  2 – 2,5 %. Ve svém vystoupení dále připomenul kampaň ČMKOS Konec levné práce v ČR a zastavil se u mzdových rozdílů mezd mezi ČR a Bavorskem.Dalším důležitým tématem předsedy Součka bylo agenturní zaměstnávání a neustálý tlak Ministerstva průmyslu a dopravy na přijímání pracovníků z Ukrajiny. 

Místopředseda OS KOVO Tomáš Valášek ve svém vystoupení vyzval k doplnění e-mailů do centrální evidence členů OS KOVO. K 6. říjnu v ní bylo registrováno již 44 tisíc členů. Hovořil i o nových benefitech, k nímž evidovaní členové získají přístup na intranetu svazu. Účastníci zasedání pak poděkovali členům Rady OS KOVO, kteří odcházejí ze svých funkcí. Patří mezi ně Jan Borýsek, Bohuslav Husák, Jaromír Míček, Marie Jahnová, Ladislav Zinek, Lubomír Mišun a František Ligocký.

Předvolební varování                                                      

Host jednání Rady, předseda ČMKOS Josef Středula. Ve vystoupení připomněl blížící se volby. Uvedl, že za současné vlády tripartita fungovala nejlépe za posledních 27 let a dodal:  Středula zmínil i své předvolební obavy. Upozornil na rychlokvašné strany, které nebudou mít dostatek zkušeností, aby řešily tak důležité témata jako jsou robotizace a její následky, mzdy či pracovní podmínky.

Rada dále mj. projednávala novely jednacího a finančního řádu OS KOVO.  Místopředseda svazu Pavel Komárek přednesl zprávu o hospodaření OS KOVO za 1. pololetí 2017. Apeloval v ní i na fakt, že k 30. červenci 2017 členské příspěvky neplatí 28 ZO OS KOVO.

Na Radě byl projednán i Volební řád orgánů OS KOVO a vyhodnoceno bylo rovněž solidární konto Živelných pohrom.

Rada OS KOVO určila Libora Dvořáka, jako prvního místopředsedu OS KOVO. V případě nepřítomnosti předsedy bude koordinovat činnost místopředsedů.

 

 

 

  • Zdroj: oskovo.cz