V Uherském Hradišti si žáci budou vybírat školu

  • Zveřejněno: 13.11.2018

Celkem 33 středních škol nejen z okresu Uherské Hradiště, ale i širokého okolí, a 10 zaměstnavatelů působících v tomto regionu se představí na „Přehlídce středních škol a pracovního uplatnění“, kterou pořádá Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR v Uherském Hradišti. Akce proběhne ve dnech 13. – 14. 11. 2018 mezi 9.00 – 17.00 hodinou v Klubu kultury v Uherském Hradišti. Záštitu nad burzou převzal člen Rady Zlínského kraje pro oblast školství Petr Gazdík.

Akce je určena především budoucím středoškolským studentům a jejich rodičům, kterým školy představí své vzdělávací programy, typy a formy studia, možnosti internátního bydlení, stipendijní programy či volnočasové aktivity.

„Přehlídka zároveň nabídne zájemcům jedinečnou příležitost komunikovat s personalisty hned několika zúčastněných firem. Příchozí tak získají ucelený obraz o možnosti pracovního uplatnění v konkrétním oboru,“ vyzdvihuje ředitelka Krajské pobočky ÚP ČR ve Zlíně Miriam Majdyšová.

Specialisté z Úřadu práce ČR poradí zájemcům v rozhodování při výběru vhodného povolání a také s orientací ve vzdělávací nabídce škol. Návštěvníci se dozvědí podrobné informace o nástrojích aktivní politiky zaměstnanosti a širokém portfoliu služeb, které ÚP ČR klientům nabízí. Příchozím poradí při výběru vhodného povolání, rekvalifikace či s orientací ve vzdělávací nabídce škol.

Volba studijního nebo učebního oboru je jedno z nejdůležitějších rozhodnutí, které nás v průběhu života čekají. Proto je třeba využít všech možností, které nám mohou pomoci dobře se rozhodnout, zejména na počátku naší profesní kariéry. Jednou z nich je právě přehlídka škol,“ upozorňuje ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Uherském Hradišti Roman Veselý.

Organizátoři pamatují i na oblast celoživotního vzdělávání. Právě to je v dnešní době nepostradatelnou součástí každého, kdo chce držet krok s vývojem na trhu práce. Na své si tak přijdou i ti, kteří přemýšlejí o změně profese nebo si chtějí zvýšit kvalifikaci.

Jak už bylo řečeno, na burze se představí i zaměstnavatelé z regionu, kteří úzce spolupracují se středními odbornými školami. Jejich prezentace bude součástí stánků jednotlivých škol, aby ještě více podpořili vzájemnou spolupráci.

A součástí bude i doprovodný program. Návštěvníci se tak budou moci těšit třeba na ukázku výcviku psů, praktické dovednosti studentů odborných škol nebo módní přehlídku.

 

 

 

  • Zdroj: Úřad práce ČR