Rada jednala o přípravě a programu III. sněmu OS PHGN

  • Zveřejněno: 18.02.2018
  • Autor: Petr Kolev

Informace o plnění kolektivní smlouvy vyššího stupně, příprava III. sněmu, situace v členských organizacích, hospodaření svazu, to byly některé body projednávané na včerejším jednání III. rady Odborového svazu PHGN v Praze.

Předseda svazu Jan Sábel při kontrole usnesení reagoval na podnět předsedy Sdružení hornických odborů OKD Rostislava Paličky, aby rada nadále prosazovala nařízení vlády č. 342 o sociálním příspěvku pro zaměstnance OKD i v případě ukončení insolvence důlní společnosti.

Předseda Jan Sábel dále informoval o jednání rady ČMKOS, Majetkové, správní a delimitační unie odborových svazů, tripartity a o osobních jednáních s představiteli státní sféry a politických stran.

Rada svazu vzala na vědomí stanovisko revizní komise k návrhu rozpočtu svazu na rok 2018 a doporučila předsedovi Sábelovi předložit návrh rozpočtu ke schválení delegátům III. sněmu OS PHGN, který se uskuteční 12. dubna ve Starých Splavech. Na sněmu rovněž proběhne volba druhého místopředsedy odborového svazu, který nahradí uvolněné místo po Jaromíru Pytlíkovi. Rada uložila členům svazu nahlásit do 29. března jmenovitě delegáty sněmu a členy pracovních komisí.

První místopředseda odborového svazu Jaromír Franta informoval o plnění kolektivní smlouvy vyššího stupně za rok 2017. Podle údajů členských organizací nedošlo ze strany odborů k pochybení. Jan Sábel v této souvislosti poděkoval vyjednávacímu týmu odborového svazu za odvedenou práci.

Rada rovněž vyslechla informace k obecnému nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). Uložila předsedovi svazu zajistit zpracování Kodexu chování pro potřeby odborového svazu a členských organizací. V této souvislosti rada doporučuje členským organizacím prověřit, s jakými osobními údaji pracují a jak s nimi nakládají, jak jsou osobní údaje zabezpečeny a kdo k nim v organizaci má přístup.

Rada svazu schválila delegáty na jednání VII. sjezdu ČMKOS a informovala o zvýhodněných cenách pobytu pro členy svazu v hotelu Harmonie v Luhačovicích.

 

 

 

  • Zdroj: osphgn.cz