Od vzdělání k zaměstnání na Domažlicku

  • Zveřejněno: 12.11.2018

Dvě desítky středních škol a odborných učilišť a 10 významných zaměstnavatelů z Domažlicka a okolí se představí na už 12. ročníku přehlídky studijních nabídek a pracovních příležitostí s názvem „Od vzdělání k zaměstnání“. Akce proběhne v úterý 13. 11. 2018 mezi 9.00 – 15.00 hodinou v Městském kulturním středisku v Domažlicích. Na její organizaci se spolupodílí tamní okresní hospodářská komora a Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR v Domažlicích.

Přehlídka je určena především žákům 8. – 9. tříd základních škol, jejich rodičům, pedagogickým pracovníkům, nezaměstnaným a všem, kteří chtějí změnit profesi nebo si chtějí doplnit kvalifikaci. Zástupci škol s nimi proberou aktuální informace týkající se podmínek studia, přijímacího řízení a profilu absolventa určitého oboru. Návštěvníci se také budou moci seznámit s ukázkami pracovních činností a některé si na místě rovnou vyzkoušet. A na vystavovatele se mohou obracet i zájemci o práci, zaměstnavatelé nebo třeba dospělí, kteří se chtějí dále vzdělávat.

Žáci ZŠ budou mít možnost promluvit si se zástupci jednotlivých vzdělávacích zařízení, učiteli a také se studenty dané školy. Budoucí středoškoláci tak budou mít možnost dozvědět se informace o jednotlivých oborech a také podrobnosti o přijímacím řízení na jednotlivé školy.

Své zástupce bude mít na místě také Úřad práce ČR. Jeho specialisté poradí zájemcům s výběrem nejvhodnějšího povolání a pomohou jim s orientací ve vzdělávací nabídce škol.

„Výběr oboru značně ovlivní budoucí profesní, ale i osobní život mladého člověka. Proto by měl žáka nejen bavit, ale měl by také vyhovovat jeho předpokladům, schopnostem a měl by mít uplatnění na trhu práce,“ shrnuje ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Domažlicích Zdeněk Písařík.

 

 

  • Zdroj: Úřad práce ČR