Ministr vnitra ocenil konstruktivní spolupráci resortních odborů při rozvoji bezpečnostních sborů

  • Zveřejněno: 13.10.2017

Ministr vnitra Milan Chovanec se ve středu 11. října setkal s vedením odborových svazů resortních bezpečnostních sborů. Poděkoval jim za konstruktivní spolupráci v uplynulých čtyřech letech a shodl se s nimi, že je bezpodmínečně nutné v nastaveném rozvoji hasičského i policejního sboru pokračovat i nadále. 

Spravedlivé platy, investice do rozvoje bezpečnostních sborů nebo jejich další rozvoj v současné bezpečnostní situaci v Evropě, to vše bylo tématem bilančních setkání vedení Ministerstva vnitra se zástupci odborů. „Diskuse s odbory byla vždy tvrdá, občas i vzrušená, ale pokaždé korektní a profesionální. Za to všem odborářům resortních bezpečnostních sborů děkuji. Bylo vidět, že jim, stejně jako nám, jde skutečně o rozvoj hasičů i policistů. Za poslední čtyři roky se nám společně mnoho věcí povedlo, např. spravedlivé dorovnání platů nebo rozvoj investic, v mnohém je však nutné pokračovat i do budoucna,“ uvedl ministr vnitra Milan Chovanec s tím, že jde mj. o další reformu služebního zákona, pokračování ve zvyšování podpory dobrovolných hasičů nebo schopnost zaplatit odborné specialisty.

Co se podařilo napravit
Ministerstvo vnitra současně představilo brožuru „Bezpečnostní sbory: Co se u Policie ČR a Hasičského záchranného sboru ČR podařilo napravit od roku 2014 do současnosti“, kterou resort vnitra vytvořil ve spolupráci s policií, hasiči i odborovými svazy.

Odborné diskuse s ministrem vnitra se účastnili zástupci Odborového svazu hasičů, Unie bezpečnostních složek, Výkonného výboru Unie bezpečnostních složek pro HZS ČR, Nezávislého odborového svazu PČR, Koordinačního výboru odborových organizací PČR a Základní odborové organizace Ministerstva vnitra.

 

 

 

  • Zdroj: Ministerstvo vnitra České republiky