Českým drahám hrozí ztráta regionálních spojů. Jejich výhodou je ale dostatek vozů

  • Zveřejněno: 17.08.2018

Několik krajů se právě v těchto dnech rozhoduje, jestli budou služby Českých drah využívat i dál. Klíčovým kritériem je cena. Podle včerejšího zpravodajství České televize už příští týden by se měl vyjádřit první region – Ústecký kraj, kde by mohl získat příležitost konkurenční RegioJet. Nově zvolený předseda dozorčí rady Českých drah Petr Moos míní, že obecně musí národní podnik jednat s kraji o jejich požadavcích na dopravce. Konkurenceschopnost vidí mimo jiné i v modernizaci vozového parku.

V pořadu Události Česká televize dále uvedla, že ve většině krajů v současnosti zůstávají výhradním partnerem České dráhy. Nynější desetileté smlouvy ale vyprší přibližně za rok a čtvrt. České dráhy by mohly přijít například o spoje na šesti tratích v Ústeckém kraji. Nejlevnější nabídku v tomto severočeském kraji nedávno podal konkurenční dopravce RegioJet. Za provoz po části tamních tratí naopak České dráhy nabídly nejvyšší cenu ze všech soutěžících. Vítězství v poptávkovém řízení ale pro tuto společnost Radima Jančury ještě neznamenalo automaticky zisk smlouvy.

„Chtěli bychom mít během tohoto měsíce jednání hotová. České dráhy byly poslední ze čtyř, to znamená, že pokud bychom nejednali s RegioJetem, budeme jednat s dalším v pořadí,“ uvedl náměstek hejtmana Ústeckého kraje pro dopravu Jaroslav Komínek. Podle něho je vítězná cena je asi 150 korun za kilometr a to je o něco méně, než se platí teď, navíc s lepšími vlaky. Další tři takové tendry kraj chystá, většinu spojů chce ale i dál nechat Českým drahám.

Úplně opačně dopadl tendr na provoz sedmi tratí v Jihočeském kraji. Přihlásily se jenom České dráhy. Cena, kterou nabídly, je navíc ještě vyšší než původní limit. „V současné době s nimi bude probíhat jednání,“ uvedl poradce hejtmanky pro dopravu Ivan Študlar.

České dráhy tento týden oznámily dvě obří zakázky, kterými se připravují na otevírání železničního trhu. Každý z tendrů je na nákup 60 vlaků, dohromady za 15 miliard. Právě tyto vlaky nabízejí krajům. Jenže nové soupravy ceny dál zvyšují a krajům se to nelíbí. Třeba jihočeští politici teď s drahami jednají o prodloužení dosavadní spolupráce ještě o několik let. Potom chtějí vybírat znovu.

Železniční dopravci v Česku bojují o zakázky již třináct let. Plány však byly ambicióznější

Odboráři Českých drah pak mají v souvislosti se změnami na tratích obavy z nevyhnutelného propouštění. Jihočeští argumentují případem z loňské zimy, kdy už část tratí převzala soukromá firma. „Méně než polovina lidí našla práci,“ uvedl strojvedoucí Českých drah Vladimír Skotnica.

Situace ale nemusí být tak dramatická. České dráhy mají výhodu, že jako jediné disponují dostatkem vozidel. Sehnat nová je v roce 2018 obzvlášť velký problém, protože většina výrobců má svou kapacitu vyprodanou na několik let dopředu.

České dráhy se budou muset více prát o zakázky

Ve večerním pořadu Události, komentáře prohlásil nový předseda Dozorčí rady Českých drah Petr Moos, že za svůj hlavní úkol považuje udržet stabilitu firmy a zvýšit její výkonnost v oblastech, v nichž je vystavena konkurenci, například vzdělávání personálu. To se podle něj už pomalu děje. „Objevují se nové služby, nové komfortnější vozové jednotky, učíme se zlepšit přístup k cestujícím a k tomu nám napomáhá i konkurence. Ta nás tlačí, abychom v těch službách byli výborní,“ řekl.

Chce také vyhodnotit kompetence členů vedení Českých drah, a pokud nebudou uspokojivé, provádět personální změny. „Rozhodně nepůjde o výměnu šmahem celého managementu,“ zdůraznil. Rozsahu personálních změn v managementu se obává člen dozorčí rady ČD a 1. místopředseda Odborového sdružení železničářů Vladislav Vokoun, který na televizní obrazovce vzniklou situaci komentoval z pohledu odborů.

V pořadu rovněž se svými názory vystoupili i dva poslanci, kteří jsou členy Podvýboru pro dopravu Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny, a to poslanec Martin Kolovratník (ANO), který vyjádřil plnou podporu novým záměrům nového předsedy Dozorčí rady ČD Petru Moosovi. Dále to byla poslankyně Květa Matušková (KSČM), která uvedla, že nástup nového vedení vnímá jako očekávatelný, neboť každé čtyři roky si nová politická reprezentace dosazuje do dozorčích rad svoje lidi. S tím vyslovil souhlas i 1. místopředseda OSŽ Vladislav Vokoun.

Liberalizace železniční dopravy může podle Petra Moose, Vladislava Vokouna i Martina Kolovratníka Českým drahám prospět. Upozornili však, že je třeba zajistit rovné podmínky. KSČM má, podle Květy Matuškové, s liberalizací problém. „Nelíbí se nám, že ti soukromí dopravci vyďobávají jen lukrativní tratě,“ řekla a dodala: „Já bych všem soukromým dopravcům řekla, dobře, tady máte lukrativní trať, ale musíte si k tomu vzít i pár těch regionálních.“