ARTIFEX představí v Bruntále technické profese

  • Zveřejněno: 14.11.2018

Už poosmé se do Bruntálu sjedou zástupci 17 škol a téměř dvacítka významných regionálních zaměstnavatelů, aby představili návštěvníkům řadu profesí. Letošní ročník úspěšného veletrhu řemesel a zaměstnanosti ARTIFEX proběhne ve čtvrtek 15. 11. 2018 ve Společenském domě v Bruntále (Ruská ulice) od 9.00 do 16.00 hodin. Akci spolupořádají Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Bruntále, města Bruntál, Krnov a Rýmařov ve spolupráci se středními školami a zaměstnavateli.

Veletrh je určen vycházejícím žákům základních škol, jejich rodičům, pedagogickým pracovníkům i uchazečům o zaměstnání. Zkrátka široké veřejnosti.

„ARTIFEX je specifický v tom, že se zde neprezentují školy, ale řemesla a nedostatkové obory na trhu práce, především ty technické. Právě nabídka vzdělávacích příležitostí v atraktivních řemeslných a technických oborech může žákům výrazně pomoci v jejich rozhodování při volbě budoucího povolání,“ upozorňuje zastupující ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Bruntále Jiří Unverdorben.

Letošní ročník představí návštěvníkům 34 perspektivních oborů (např. obráběč kovů, nástrojař, zámečník, elektrikář, chemik operátor či praktická sestra). Vybrané obory a řemesla odprezentují příchozím studenti středních škol z okresů Bruntál, Opava, Havířov, Olomouc a Šumperk.

Žáci a ostatní zájemci o studium tak budou mít možnost získat a porovnat aktuální informace týkající se podmínek studia, přijímacího řízení, profilu absolventa a především uplatnění. Mohou se také seznámit s ukázkami pracovních činností a některé si přímo na místě vyzkoušet.

Na místě budou zájemcům k dispozici také specialisté Úřadu práce ČR. Společně se zástupci škol a zaměstnavatelů pomohou žákům v jejich rozhodování o profesní volbě. Dospělým pak poradí s orientací a možnostmi dalšího vzdělávání.

„Cílem veletrhu je poskytnout mladým lidem dostatek kvalitních informací o budoucím trhu práce, o povoláních, pro něž se rozhodují, o požadavcích na studijní a učební obory. Věříme, že tato akce bude opět přínosná a těšíme se na všechny návštěvníky, kteří na veletrh dorazí,“ uzavírá Jiří Unverdorben. 

 

 

 

  • Zdroj: Úřad práce ČR